Multiples – Orde & Chaos

 

Orde & Chaos is ontstaan vanuit een fascinatie voor ‘licht en leegte’ en kenmerkt zich door stippenvelden en stippenruimtes waarmee vlakken, vormen en (lege) ruimtes worden geaccentueerd. In deze serie zijn meerdere blanco systeemkaarten (oplage 25) op elkaar gelegd en geperforeerd. Omdat niet iedere perforatie door en door geboord is, ontstaat er een aflopende perforatie per kaart en is iedere exemplaar een unieke multiple geworden.

Orde & Chaos:
De multiple bestaat uit  1 geperforeerde papieren systeemkaart en een flesje met restboorsel

 

 

afmeting: 10 x  15 cm
jaartal: 2018
oplage: 25
verkoopprijs: € 85,-     (incl. btw, excl. €4,25 verzendkosten binnen NL)
geleverd in een genummerd (../25) en gesigneerd kartonnen doosje
Heeft u interesse in een of meerdere multiples? Mail dan het nummer  van uw keuze (O&C …/25) en de verzendgegevens naar info@markkramer.nl
Omdat de verkoop geschiedt op volgorde van binnenkomende mails ontvang ik graag naast uw voorkeur ook een alternatieve keuze mocht uw voorkeurswerk inmiddels verkocht zijn.

 

 

Daarnaast wordt er 1 exemplaar aangeboden die vooraf is gegaan aan bovenstaande multiples.

018-1127: verzameling multiples

 

 

 

 

 

materiaal: 25 geperforeerde blanco papieren systeemkaarten incl. flesje reststof (papierboorsel)
in een gesigneerd kartonnen doosje (12 x 20 x 3 cm)
afmeting systeemkaarten: 10 x 15 cm
jaartal: 2018
verkoopprijs: € 850,- (incl. btw en verzenden binnen Nederland)
voor meer foto’s en informatie over dit werk klik HIER

 

Met reliëfs, objecten en site-specifieke installaties onderzoekt beeldend kunstenaar Mark Kramer (1973) begrippen als leegte, lichtheid en verstilling. Zijn werk ontstaat vanuit een fascinatie voor ‘licht en leegte’ en kenmerkt zich door stippellijnen, stippenvelden en stippenruimtes waarmee hij vlakken, vormen en (lege) ruimtes accentueert.
Vanaf 2010 werkt hij aan monochrome abstracte composities in paneel of papier, waarbij puntstructuren worden gemaakt door boorperforaties. Door de perforaties in het witte vlak ontstaat er een spel tussen licht en donker.
De hoeveelheid gaten, de mate van doorboren en de diepte van het boorgaatje zijn bepalend voor het reliëf. Daarnaast vormen de lagen papier, de afstand van de onderlinge gaatjes, de afstand tussen lijnen en het ritme van een patroon het uiteindelijke beeld. Het is een visueel spel tussen gaten, stippen en lijnen.
Het uiteindelijke beeld en zijn betekenis worden bepaald door; De handeling, het boren, het nutteloze van de handeling. De perforatie, de gelaagdheid van de materie, de diepte, het spel van licht en donker bij meerdere perforaties naast elkaar en de reststof, het boorsel dat als een soort van as overblijft.