bookshelves: #119 Gerda Blees

In bookshelves i send out an invitation to someone for presenting his/her favorite bookshelf or writer. To let them explain their choice or let the shelf speak for itself. Bookshelves is concerned with collecting, collections and the sincere love for books. In bookshelves nodig ik iemand uit om zijn/haar favoriete boekenplank of schrijver te tonen. Om iets over hun keuze te vertellen of de plank te laten “spreken”. Bookshelves gaat over verzamelen, collecties en de oprechte liefde voor boeken. Today/Vandaag bookshelves: # 119 Gerda Blees

Gerda Blees (1985) schrijft proza en poëzie en volgt een opleiding tot beeldend kunstenaar. Vorig jaar won ze de Nieuw Proza Prijs Venlo met haar korte verhaal ‘Zomerkroos’. Half februari verschijnt haar prozadebuut Aan doodgaan dachten we niet.

“Mijn boekenverzameling staat op één lange boekenplank en is geordend op genre, met helemaal links non-fictie, in het midden poëzie en rechts korte verhalen en romans. En dan heb ik naast mijn bureau nog een paar plankjes met naslagwerken, losse boeken, werk in uitvoering en bundels waarin mijn eigen werk verscheen.

Voor een schrijver heb ik best weinig boeken, vind ik. Dat komt doordat ik vrij streng ben: romans en non-fictieboeken die weinig indruk hebben gemaakt doe ik na een tijdje meestal weg. Alleen dichtbundels mogen altijd blijven, want die zijn eeuwig herleesbaar, ook de minder indrukwekkende. En poëzie is denk ik toch mijn grootste liefde.

Laatst vond ik op straat een boek met de titel Succes als vijand. Ik hoopte dat dit hét zelfhulpboek zou zijn dat al mijn problemen zou oplossen, maar het was een niet zo spannende misdaadroman. Toen bedacht ik dat ik het boek wel kon gebruiken als deel van een ruimtelijk beeld. Ik weet nog niet of het gaat werken, maar mijn idee is nu om een reeks beelden te maken van obscure boeken met tot mijn verbeelding sprekende titels. Voor het tweede beeld ligt Zelfmoord al klaar, een proefschrift uit de jaren vijftig. Wie een boek over heeft voor deze reeks kan contact met me opnemen via boeken apenstaartje gerdablees punt nl.”

GB

about/over bookshelves

about/over Gerda Blees

more/meer bookshelves


written by/geschreven door Gerda Blees:

Aan doodgaan dachten we nog niet