bs: #114 Anouk Griffioen

In bookshelves i send out an invitation to someone for presenting his/her favorite bookshelf or writer. To let them explain their choice or let the shelf speak for itself. Bookshelves is concerned with collecting, collections and the sincere love for books. In bookshelves nodig ik iemand uit om zijn/haar favoriete boekenplank of schrijver te tonen. Om iets over hun keuze te vertellen of de plank te laten “spreken”. Bookshelves gaat over verzamelen, collecties en de oprechte liefde voor boeken. Today/Vandaag bookshelves: # 114 Anouk Griffioen

Anouk Griffioen(1979) is beeldend kunstenaar

bs114-cabinet“Mijn boeken zijn verspreid over twee kasten naast mijn bed historische romans, geschiedenisboeken en ander leesvoerin de andere kast kunst, theorie en een heavy metal plaat.

Mijn meest favoriete boeken op het moment belanden een beetje weggefrommeld liggend op de rijen die de kast al uit zijn voegen laat knallen. Op kleur leek mij sowieso een goed idee omdat ik de boeken makkelijk kan terugvinden (lekker visueel ingesteld). Als ik een boek uit de rij probeer te pakken dan krijg ik deze er eigenlijk niet uit daarom zijn de horizontale boeken de gedwongen favorieten.

bs114-shelfbs114-shelf2Piet Oudolf is niet een goed boek, maar wel een prima naslagwerk van alle kunsten die hij geleverd heeft. Rinus van de Velde rocks sowieso en dat geldt ook voor Viviane Sassen. Veel mode heb ik ook in de kast; inspiratie bron nummer 1 kan ik wel zeggen. Kunsthistorie staat een paar planken lager deze zijn opvallend vaak zwart van kaft en zwart staat beneden. Dit is verboden terrein voor de kinderen, beide kasten met uitroepteken.

Oja, modebladen gaan naast het hoofdkussen, lekker dichtbij op zondag. En ja, ik koop ontzettend veeeeeel boeken”.

AG

about/over bookshelves

about/over Anouk Griffioen

more/meer bookshelves