bs: #107 Sabine Winters

In bookshelves i send out an invitation to someone for presenting his/her favorite bookshelf or writer. To let them explain their choice or let the shelf speak for itself. Bookshelves is concerned with collecting, collections and the sincere love for books. In bookshelves nodig ik iemand uit om zijn/haar favoriete boekenplank of schrijver te tonen. Om iets over hun keuze te vertellen of de plank te laten “spreken”. Bookshelves gaat over verzamelen, collecties en de oprechte liefde voor boeken. Today/Vandaag bookshelves: # 107 Sabine Winters

Sabine Winters is filosoof, oprichter van denkkaders.nl en mede-organisator van de Get Fed Art Fair die aanstaande donderdag opent!

bs#107-cabinet(1)bs#107-cabinet(2)“Een functionele boekenkast heb ik eigenlijk niet. Er is een boekenkast op zolder, waar oude studieboeken in staan en uitgelezen boeken. Er is een boekenkast, die tegelijkertijd dient als voorraadkast en spelletjeskast, waar letterlijk het brood naast het schaakspel ligt. In diezelfde kast liggen boeken van Charles Lewinsky, en Steven Hall naast Oei Ik groei, diverse kookboeken en moestuinboeken. Maar de belangrijkste boeken, boeken die inspireren en die ik niet wil vergeten liggen verspreid door het huis, zijn onderdeel van mijn dagelijkse omgeving zodat ik er altijd even naar kan grijpen wanneer ik wil.

bs#107-shelf(1)bs#107-shelf(4)bs#107-shelf(2)bs#107-shelf(3)Eclectisch is denk ik het juiste woord voor de verzameling. Van Cees Nooteboom, Wolkers, Teun de Vries tot aan Emma Austen en Michel Faber. Fotoboeken van Tim Walker,  het universum (geweldig!),  en van Frans Lantinga. Lifestyle boeken van The Selby, Appartemento, Kinfolk en Anthology. Veel filosofie boeken natuurlijk, filosofie van de kunsten en filosofie van muziek en taalfilosofie. Maar deze boeken zijn niet voor de ontspannig, ze zijn meer een naslagwerk, of een herinnering aan de ambitie om ze ooit van voor tot achter te lezen en volledig te begrijpen.

De verzameling oude boeken begint ook uit te breiden. Wie weet kan ik er ooit een winkel mee vullen.”

SW

about/over bookshelves

about/over Sabine Winters

more/meer bookshelves