bookshelves: #25

In bookshelves i send out twice a week an invitation to someone for presenting his/her favorite bookshelf or writer. To let them explain their choice or let the shelf speak for itself. Bookshelves is concerned with collecting, collections and the sincere love for books. In bookshelves nodig ik tweemaal per week iemand uit om zijn/haar favoriete boekenplank of schrijver te tonen. Om iets over hun keuze te vertellen of the plank laten “spreken”. Bookshelves gaat over verzamelen, collecties en de oprechte liefde voor boeken. Today/Vandaag bookshelves: #25 Sigrid Calon

 

bs#25-case“Aangezien onze boekenkast uitpuilt (net zoals de rest van de werkkamer) en ik geen tijd kan vinden om hem eens fatsoenlijk te maken, komen nieuwe boeken/boekjes/zines en andere papiervormen op stapeltjes her-en-der door het huis terecht, met de bedoeling om ze met de tijd een beter plekje te geven. Toch wil ik het liefst inzoemen op een aantal van deze publicaties, omdat ze uit een periode komen die een nieuwe draai heeft gegeven aan mijn kunstenaarschap en omdat ze bijzondere herinneringen met zich meedragen. Toen ik in 2012 mijn eerste boek maakte (een autonoom boek met alleen beeld, zelf gedrukt, geproduceerd & uitgegeven), besloot ik dat ik ook maar moest kijken of ik hem zelf kon verkopen.
Ik begon meteen internationaal, doch op een bescheiden en kleine uitgevers-beurs in Milaan, maar die was toevallig wel tijdens dè drukke DesignWeek en tevens op een goede locatie. Het beviel uitstekend! Het leuke is ook dat je zèlf contact hebt met geïnteresseerde kopers en liefhebbers en er ook andere gelijkgestemden ontmoet, leuke mensen. Daarna volgende andere ARTBOOKfairs; Basel, London, Turijn, Los Angeles, New York.
bs#25bs#25-shelf-Er ging een nieuwe wereld voor me open.. artbookfairs zijn heerlijk!  Ik ben er van gaan houden. Een boek is een prachtig medium voor beeld, om een gedachte of idee over te brengen. Het is wellicht de intiemste manier om een werk te bekijken. De publicaties die los op de grond liggen heb ik gekregen of geruild met andere kunstenaars/vormgevers of uitgevers.”
SC

 

about/over bookshelves

more/meer bookshelves

Sigrid Calon

 

Op de foto is werk te zien van;
Kodoji Press: http://www.kodoji.com
Studio Fludd: http://www.studiofludd.com/Ephemera-Miscellanea-004
Anne Schwalbe: http://www.anneschwalbe.de
BOLO paper: http://www.bolopaper.com
Onomatopee: http://www.onomatopee.net
PA press: https://www.papress.com/html/our.home.page.tpl
Chantal Rens: http://chantalrens.blogspot.nl/p/editions.html
Slow editions: http://www.fantasycampbooks.com
Colour Code: http://www.colourcodeprinting.com
Best Verzorgde Boeken: http://www.bestverzorgdeboeken.nl/nl/selectie/?book_id=291&edition_id=10
Van Zoetendaal: http://www.vanzoetendaal.com
Printed Matter: http://printedmatter.org
Ottografic: http://www.ottographic.co.uk

 

next friday/ aankomende vrijdag bookshelves: #26 Marten Hendriks