bookshelves: #60

In bookshelves i send out twice a week an invitation to someone for presenting his/her favorite bookshelf or writer. To let them explain their choice or let the shelf speak for itself. Bookshelves is concerned with collecting, collections and the sincere love for books. In bookshelves nodig ik tweemaal per week iemand uit om zijn/haar favoriete boekenplank of schrijver te tonen. Om iets over hun keuze te vertellen of de plank te laten “spreken”. Bookshelves gaat over verzamelen, collecties en de oprechte liefde voor boeken. Today/Vandaag bookshelves: #60 Marcel van Eeden

 

bs#60-shelf-1bs#60-shelf-2bs#60-shelf-3

“Bijgaand drie foto’s van mijn boekenkast. Het zijn maar kleine details, maar van de belangrijkste planken. Gek genoeg staan bij mij op de ereplaatsten vooral gedichtenbundels, romans en misschien wat geschiedenis. Kunstboeken staan, ook omdat ze groot en zwaar zijn, meestal onderaan. Maar ik heb er ook minder van. Met literatuur en geschiedenis kun je wat doen, dat kun je als beeldend kunstenaar gebruiken, omzetten en inzetten voor eigen werk.

Deze boekenkast strekt zich over half Europa uit. Het eerste deel staat in Den Haag, het tweede deel in Zurich. En sinds ik lesgeef in Karlsruhe, en daar ook een atelier heb, bevindt zich daar het derde deel. Sommigen boeken koop ik drie keer, zodat ze overal aanwezig zijn. Momenteel is het Ida Gerhardt die de centrale plaats inneemt. Maar dat kan over een poosje weer veranderd zijn. Ik blijf op zoek naar dat ene boek dat alle andere boeken overbodig maakt”.

MvE

 

 

about/over bookshelves

more/meer bookshelves

Marcel van Eeden