bookshelves: #75

In bookshelves i send out twice a week an invitation to someone for presenting his/her favorite bookshelf or writer. To let them explain their choice or let the shelf speak for itself. Bookshelves is concerned with collecting, collections and the sincere love for books. In bookshelves nodig ik tweemaal per week iemand uit om zijn/haar favoriete boekenplank of schrijver te tonen. Om iets over hun keuze te vertellen of de plank te laten “spreken”. Bookshelves gaat over verzamelen, collecties en de oprechte liefde voor boeken. Today/Vandaag bookshelves: #75 Anke Land

Anke Land is beeldend kunstenaar

bs#75-case“Vorig jaar vond ik op zolder de mooie Tomado rekjes die ik ooit in Kringloopwinkels verzameld had. In de inloopkast onder de trap ontstond zo een prachtige boekenkast. De billies werden naar boven verbannen met boeken die minder uitblinken.Het boek “L Exposition Imaginaire” bekijk ik vaak als ik het met mijn werk even niet zo weet. De voorstellingen over tentoonstellingen en werken die in mijn hoofd ontstaan, maar fysiek niet en voor anderen misschien nooit waarneembaar zijn.

bs#75-shelfDe gedichten van Slauerhof over de onbereikbare kimmen zijn kennelijk diep in mijn onderbewuste blijven hangen. Die onbereikbare overkant waar het gras altijd groener is, staat symbool voor mijn werk.”

AL

 

about/over bookshelves

more/meer bookshelves

Anke Land