bookshelves: #82 Evi Vingerling

In bookshelves i send out twice a week an invitation to someone for presenting his/her favorite bookshelf or writer. To let them explain their choice or let the shelf speak for itself. Bookshelves is concerned with collecting, collections and the sincere love for books. In bookshelves nodig ik tweemaal per week iemand uit om zijn/haar favoriete boekenplank of schrijver te tonen. Om iets over hun keuze te vertellen of de plank te laten “spreken”. Bookshelves gaat over verzamelen, collecties en de oprechte liefde voor boeken. Today/Vandaag bookshelves: #82 Evi Vingerling

Evi Vingerling is beeldend kunstenaar

bs#82-case“Mijn persoonlijke bibliotheek is maar een heel klein groepje boeken die ik al jaren met me mee verhuis. Het is door veel verhuizingen en uitleen zonder terug te krijgen een steeds geconcentreerde groepje geworden. Mijn favoriete gedichtenbundels zitten er altijd bij die wisselen met de jaren, op het moment ben ik gek op Charles Wright. Wat er al jaren bij hoort zijn de geschriften van Agnes Martin en de korte verhalen van Virginia Woolf. bs#82-shelfWij hebben een hoop boeken van vrienden en kopen en ontvangen ook veel catalogi van tentoonstellingen. Maar die acht of tien kleintjes zijn mij het meest dierbaar. Ze staan normaal ook helemaal niet in de kast, meestal liggen ze door ons huis en mijn atelier verspreid waar ik ze vaak tegen kan komen.

EV

 

about/over bookshelves

about/over Evi Vingerling

more/meer bookshelves

 


 

books on this shelf/boeken op deze plank:

 

 

Leave a Comment